Trafikksikkerhetsdag hos NMCF forhandleren!

Trafikksikkerhetsdag hos NMCF forhandleren!

– Viktig at de gode tradisjonene med MC-sikkerhet videreføres
Norske motorsyklister er kjent for å ta sikkerhet på alvor, og når NMCF-forhandlerne arrangerer trafikksikkerhetsdag 14. mai, er et av målene at den gode norske MC-kulturen videreføres til nye generasjoner.

14. mai er det Trafikksikkerhetsdag hos din lokale NMCF-forhandler, med gode tilbud og høy aktivitet i din lokale MC-butikk. NMCF-forhandlerne er et sentralt ledd i trafikksikkerhetsarbeidet for motorsykkel. MC-butikken er ofte ferske motorsyklisters første møteplass.
Klikk her for finne din nærmeste NMCF-forhandler.

Viktig påvirkning
– NMCF-forhandlerne er bevisste på sin rolle i sikkerhetsarbeidet. Selgerne har god kompetanse på sikkerhetsproduktene som tilbys, og mange års erfaring som motorsyklister. Denne kompetansen er helt avgjørende for at nye førere får den riktige påvirkningen når de skal handle motorsykkel og MC-utstyr for første gang. Vi mener det er viktig at de gode sikkerhetstradisjonene videreføres til nye MC-førere som er kommet til de siste årene, sier Olaf Olstad i NMCF.

MC-lidenskap
MC-opplæringen på trafikkskolene er god. Det er imidlertid en kjensgjerning at de gode MC-vanene for alvor begynner når du har fått «lappen» og starter MC-karrieren.
– NMCF ønsker å være en pådriver for å spre gode holdninger og videreføre den gode MC-kulturen i Norge. Det er viktig at ferske motorsyklister møter disse holdningene fra første stund når de besøker våre forhandlere. I butikken møtes ferske MC-fører og andre erfarne kunder med den samme lidenskapen. Man skal aldri undervurdere den gode praten rundt kaffebordet hos forhandleren, sier Olstad.

Dette skjer hos NMCF-forhandleren 14. mai:
·         Utstilling og demokjøring av MC-nyheter med moderne sikkerhetsløsninger.
·         Salg og demonstrasjon av det aller nyeste innen MC-sikkerhetsutstyr.
·         Gode råd og veiledning fra MC-ekspertene, for riktig valg av både MC og sikkerhetsutstyr.
·         De beste rådene om MC-hjelm – ditt viktigste «plagg»!
·         Tilbud om NMCFs egen kjøretøykontroll, hvor mer enn 70 punkter sjekkes på din MC.*
·         Gode tilbud på sikkerhetsutstyr.
·         Salg av den helt ferske Full kontroll-boka til NMCU, som kan gjøre deg til en enda bedre MC-fører
·         Møte med andre motorsyklister og forhandlere med mye kunnskap og MC-erfaring

NMCF og Nasjonal tiltaksplan
NMCF er sammen med blant annet NMCU og Trygg Trafikk med i arbeid med Nasjonal tiltaksplan for MC-sikkerhet. Olaf Olstad er glad for at myndighetene ser betydningen MC-forhandlerne har i dette arbeidet.
– Sammen med trafikkskolene og NMCU er det MC-forhandlerne som har den direkte kontakten med målgruppene. Denne fysiske kontakten er viktig for påvirkning, for eksempel når det gjelder holdninger. I vårt engasjement i Nasjonal tiltaksplan for MC-sikkerhet har NMCF forpliktet seg til å arbeide aktivt for MC-førerens sikkerhet på norske veier. Ferske motorsyklister er en prioritert målgruppe for våre forhandlere. Det er viktig at de gode tradisjonene videreføres og at de får god opplæring i MC-sikkerhet, sier Olaf Olstad i NMCF.

——————–

Gode tips ved kjøp av Adventure-MC

Mange drømmer om å kjøre Adventure-motorsykkel. Vi har fått NMCF-forhandler Per Harald Øyhus til å gi en innføring i klassen og gi sine beste tips til nye motorsyklister.

– Skaff deg erfaring og gode kjøreopplevelser på de mindre modellene først, lyder hans råd. 

Adventure-klassen selger mer enn noen andre klasser i Norge. Mer enn hver tredje nye motorsykkel som selges hos NMCF-forhandlerne er en adventure-sykkel. Trenden startet for snart 20 år siden og i dag er en betydelig andel av syklene som ruller på norske veier en Adventure.
Adventure-modellene har lang fjæringsvei, byr på mye komfort og kan ofte brukes på både asfalt og grus. På grunn av den gode komforten velger mange disse syklene også for de lange turene. Du sitter høyt og komfortabelt på en Adventure. 

Populært
Per Harald Øyhus ved GMS Gjøvik Motorservice bekrefter trenden. Hos han selges det både mindre og store «eventyrere».
– Adventure-segmentet har vært populært blant våre kunder i mange år og det er fortsatt en økende trend. Noen ønsker de store modellene på over 1000 kubikk, andre vil ha de litt mindre syklene. Utvalget er stort og dette er sykler som byr på stor bredde i kjøringen, forteller Øyhus. 

Skaff erfaring
NMCF-forhandler Per Harald Øyhus anbefaler ferske motorsyklister å starte med de litt mindre adventure-syklene. Hans råd til nybegynneren er å skaffe seg erfaring og så eventuelt prøve de større modellene senere. Og han har en god begrunnelse for sitt råd:
– En mindre modell er som regel mer smidig og mer lettkjørt. Det vil gi større trygghet for en som ikke har kjørt så mye motorsykkel. Så kan du ha den en periode og bytte til en større sykkel når du har kjøreteknikken og erfaringen. Da blir det både enklere og mer moro å kjøre en slik sykkel, sier han. 

Velg gjerne traction control
– Velg gjerne noen av de moderne tekniske hjelpemidler på din første MC. Alle har ABS, men velg gjerne traction control dersom det er et alternativ. Disse systemene gjør deg til en bedre motorsyklist, og de hjelper deg om du kommer i vanskelige situasjoner. 

– Det finnes Adventure-modeller fra 300 kubikk og oppover, og de aller fleste MC-produsentene leverer slike sykler i dag. Utvalget er veldig stort, med masse flotte sykler å velge mellom. Hjulstørrelsen varierer ettersom hvor grusorientert de er. Noen har lagt mer vekt på gruskjøring enn andre. Du kan kjøre de aller fleste adventure-modellene både på asfalt og grus. NMCF-forhandleren hjelper deg med å finne modellen som passer ditt bruk. Tenk derfor gjennom hvor du ønsker å bruke din MC. 

– Du må dessuten sørge for at du føler seg komfortabel på sykkelen. Komforten varierer mye mellom de ulike modellene, og vi har alle ulike kroppsfasonger. Prøvesitt og prøvekjør ulike alternativer. NMCF-forhandlerne har ofte demo-modeller du kan prøve. Det er den smarteste måten å sikre deg erfaring på, dersom du ikke har kjørt så mye MC tidligere. Da får du kanskje noen aha-opplevelser. 

– Hos NMCF-forhandleren finner du godt utvalg av motorsykler. Her får du gode råd fra selgere med mye erfaring og kunnskap som veileder deg når du skal kjøpe din første motorsykkel, sier Per Harald Øyhus.

3 tips ved kjøp av din første Adventure-MC:

 1. Besøk en NMCF-forhandler som har utvalget. Der kan du både prøvesitte og prøvekjøre, slik at du finner modellen som passer deg best. NMCF-forhandleren har bred kunnskap og hjelper deg med å finne modellen som passer dine behov. 
 1. Skaff deg erfaring på de mindre modellene dersom du ikke har kjørt så mye motorsykkel tidligere. Når du har kjørt en periode med denne, kan du vurdere om du skal bytte til en større modell. Da får du gode kjøreopplevelser fra første sekund. 
 1. Velg gjerne hjelpesystemer dersom det er et alternativ. Hjelpesystemene gjør deg til en sikrere motorsyklist. Traction control er et system du bør vurdere. Det kan være svært nyttig, spesielt på våt asfalt og på grus. 

Per Haralds 3 generelle tips til den ferske motorsyklisten: 

 1. Kjør alltid med sikkerhetsutstyr
  Du må ha skikkelig sikkerhetsutstyr når du skal ut og kjøre motorsykkel. Bruk gjerne litt mer penger enn litt mindre penger på MC-utstyr. Da får du utstyr med god kvalitet. Det viktigste produktet du har på deg er hjelmen. Ikke spar på budsjettet når du skal kjøpe hjelm. 
 1. Kos deg på tur!
  Ikke glem å kose deg på tur. Slapp av på sykkelen, ta livet med ro og nyt turen. Det er ikke om å gjøre å komme fort frem dit du skal. 
 1. MC-teknikk er enkelt
  Kjøreteknikk på MC kan føles avansert for mange, men det er egentlig ganske enkelt. Husk at gassen bestemmer hvor fort eller hvor sakte deg skal gå. Hvis du synes situasjonen blir litt ubehagelig, så bare slipp opp på gassen. Da blir turen kjempefin, og du slipper å komme i situasjoner du ikke vil komme i.
Dekkdager hos NMCF-forhandlerne 29. og 30. april

Dekkdager hos NMCF-forhandlerne 29. og 30. april

- Riktig dekktrykk er avgjørende for kjøreopplevelsen og levetiden Riktig lufttrykk på din MC er viktig både for kjøreegenskapene, levetiden og drivstofføkonomien. Vi har fått dekkekspert hos Bridgestone, Thomas Thøgersen (bildet), til å gi sine beste dekktips i...

Gratis batterisjekk for din MC hos NMCF-forhandleren!

Gratis batterisjekk for din MC hos NMCF-forhandleren!

Kickstart av MC-sesongen fredag og lørdag 8.-9. aprilNår NMCF-forhandlerne markerer sesongstart kommende fredag og lørdag kan du få en gratis batteritest på din MC. – Vi strekker oss langt for å gi MC-førerne en så problemfri sesongstart som mulig, sier...