MC-forhandleren er en viktig møteplass for motorsyklistene

av | apr 5, 2022 | Nyheter

Når de norske NMCF-forhandlerne kickstarter sesongen kommende fredag og lørdag, er det vel vitende at motorsyklistene har gode tradisjoner for å besøke butikkene – både for å få gode råd og for å møte likesinnede for en hyggelig MC-prat.

NMCF-forhandlerne kickstarter sesongen 8. og 9. april, med blant annet MC-sikkerhet, hjelmkampanje, batteritest og tilstandskontroll på programmet. I tillegg er det en god anledning for både ferske og erfarne motorsyklister til å stikke innom for en trivelig MC-prat.
– Nå er butikken vår klar til å ta imot motorsyklistene når MC-sesongen markeres over hele landet. Kaffetrakteren er nypolert og klar til intens produksjon fredag og lørdag, sier Linn Kant ved Arena-MC i Sandnes. Arena-MC er en av 37 NMCF-forhandlere som markerer sesongstart 8. og 9. april.

Linn fremhever den fine kulturen blant motorsyklistene:
– Den gode praten er en viktig del av MC-kulturen vår. For mange er motorsykkelen en livsstil. Motorsykkelforhandleren er et treffpunkt hvor man møter andre MC-førere. Mange kommer til oss for å drikke kaffe, se på motorsykler og slå av en prat med andre likesinnede. Prat om erfaringer, tips, gode historier og det hender det dukker opp noen skrøner også, ler hun. Kaffe`n er alltid klar og alle er hjertelig velkomne, uansett ærend!
Og hun får støtte fra NMCF-sekretær Olaf Olstad, som kjenner miljøet etter snart 37 år i MC-bransjen:
– Forhandleren er en viktig sosial arena for å møtes. I et MC-sikkerhetsperspektiv er forhandleren dessuten en viktig arena. Det er et av få steder hvor nye og gamle motorsyklister møtes. Her utveksles erfaringer og det skapes gode holdninger. Jeg tror vi alle husker tiden da vi var uerfarne og hadde mange spørsmål omkring motorsykkelkjøring. Da er det positivt å ha en arena hvor både forhandler og erfarne MC-førere kan gi svar og spre gode holdninger, sier sekretær i NMCF, Olaf Olstad.

Norge er et av de aller tryggeste landene å kjøre motorsykkel i. Gode rutiner med sikkerhetsutstyr, fine holdninger i trafikken og godt vedlikeholdte tohjulinger gir resultater i ulykkesstatistikken.
– Selv om Norge er et trygt land å kjøre i, så vil NMCF alltid løfte frem MC-sikkerhet hos våre faghandlere. Disse har direkte kontakt med de som kjører moped og motorsykkel i Norge. Det gir en mulighet til positiv påvirkning, og den muligheten vil vi utnytte, sier Olstad.