Ikke utsette dekkbytte til våren

av | sep 9, 2023 | Nyheter

Anbefaler å sjekke dekkene på høsten!

Sesongen er langt ifra over for motorsyklistene – høsten kan nemlig by på fabelaktige dager på landeveien. MC-forhandlerforeningen oppfordrer til å en titt på dekkene på tampen av sesongen.

– Dersom du vet du må bytte dekk til neste sesong, så bør du vurdere det nå i høst, lyder rådet.

– Mange motorsyklister kjører langt ut på høsten. Da er det gjerne kald og våt asfalt, og det stiller ekstra krav til dekkene. Derfor har våre forhandlere et ekstra øye på dekk nå i høst, sier Olaf Olstad i NMCF, Norsk MC-forhandlerforening.
NMCF ble etablert i 2016 og MC-dekk har alltid vært et prioritert området for forhandlerforeningen. Det er også grunnen til at det hver vår arrangeres egne dekkdager. Nå slår foreningen også et slag for sikkerheten på veien på høsten.

– Riktige dekk er avgjørende for den gode MC-opplevelsen, samtidig som MC-dekk er en viktig faktor i sikkerhetsarbeidet. Det er en kjensgjerning at dekk kan spille inn på sikkerheten. Feil dekktrykk, gammel gummi, slitte dekk eller feil produkt til din motorsykkel kan få konsekvenser, advarer Olstad.

En NMCF-faghandler sjekker nemlig alltid dette ved dekkbytte:
·       Hjullager
·       Bremser
·       Foringer
·       Lufttrykk
·       Kjede (justeres ved behov)
·       Drev
·       Bakdemper (sjekkes for eventuell lekkasje)
·       Styrelager

I tillegg får du garantert de dekkene som er optimale for din MC når du handler dekk hos NMCF-forhandleren. Det innebærer blant annet at det alltid monteres familiære dekk foran og bak, for å opprettholde kjøreegenskapene. Og NMCF-forhandlerne bruker aldri såkalte OM-dekk. OM-dekk er dekkene som er montert på en ny motorsykkel fra fabrikken. Disse har som regel tynnere gummi og har kortere levetid.

NMCF har etablert en autorisasjon for MC-forhandlerne som er medlemmer. Her er sikkerhetsbudskapene tungt forankret: 

Formidling av et sikkerhetsbudskap: 
·         NMCF-faghandlerne må være sitt ansvar bevisst om å formidle et faglig godt sikkerhetsbudskap rundt kjøreutstyr og kjøretøyteknologi, og sørge for hele bedriften har god kompetanse på MC-sikkerhet.
·         Medlemsbedriftene skal markedsføre og informere brukeren om sikkerhetsinnretninger på de ulike modeller og gi kvalifiserte råd, slik at til kunden blir i stand til å velge rett sikkerhetsnivå i forhold til sitt bruk.
·         Medlemsbedriftene skal markedsføre og informere om personlig sikkerhetsutstyr og gi kvalifiserte råd, slik at til kunden blir i stand til å velge rett sikkerhetsnivå i forhold til sitt bruk.
·         Medlemsbedriftene forplikter seg til å informere om levetiden på hjelmer og anbefale kvalitetskjøreutstyr av god kvalitet og med god synlighet.