Det er mange fordeler ved å bytte dekk hos NMCF-forhandleren.

av | apr 29, 2022 | Nyheter

Sjekker flere punkter og finner riktige dekk til din MC.

Å bruke NMCF-forhandleren til dekkbyttet gir deg en ekstra trygghet som motorsyklist. I tillegg til å sjekke flere vitale MC-komponenter, garanterer også faghandleren at du får de dekkene som passer best både til din motorsykkel og ditt kjøremønster.

Kommende fredag og lørdag får MC-dekk ekstra oppmerksomhet hos din lokale NMCF-forhandler når det arrangeres «Dekkdager 2022». Gode dekktilbud, sjekk av lufttrykk og generell dekkfokus står på programmet.

Og så er det som alltid en fin anledning til å stikke innom butikken for en trivelig MC-prat med forhandleren eller andre motorsyklister!

Viktig område
MC-dekk har vært et av flere satsingspunkt helt siden NMCF ble etablert i 2016. Forhandlerforeningen vet at dekk er avgjørende for den gode MC-opplevelsen og at dekk alltid har hatt stor oppmerksomhet blant norske motorsyklister. Samtidig er MC-dekk en viktig faktor i sikkerhetsarbeidet NMCF. Det er en kjensgjerning at dekk kan spille inn på sikkerheten. Feil dekktrykk, gammel gummi eller feil type dekk til din motorsykkel kan få konsekvenser.

God kunnskap blant norske MC-førere
– Norske motorsyklister har generelt god kunnskap både om dekk og MC-sikkerhet. Mange av disse har kjørt MC i flere tiår og har opparbeidet solid kunnskap gjennom både kurs og egne erfaringer. Samtidig vet vi at antall tohjulinger har økt betydelig i Norge bare de fem siste årene. Det er mange nye kunder som har stort behov for kyndig veiledning når det gjelder ulike MC-produkter – ikke minst når det gjelder dekk, sier NMCF-sekretær Olaf Olstad.

Han har vært med i NMCF siden starten i 2016, og forteller at MC-dekk hele tiden har vært et prioritert tema for forhandlerforeningen. Det er også grunnen til at det 29. og 30. april arrangeres egne dekkdager, og at du er sikret en god gjennomgang av viktige komponenter på din MC når du bytter dekk hos NMCF-forhandleren.

En NMCF-faghandler sjekker nemlig alltid dette ved dekkbytte:
·        Hjullager
·        Bremser
·        Foringer
·        Lufttrykk
·        Kjede, som justeres ved behov
·        Drev
·        Bakdemper (sjekkes for eventuell lekkasje)
·        Styrelager

MC Oslo er Norges største MC verksted og montere flere MC-dekk enn de fleste i løpet av året.
I tillegg til sjekkpunktene over, så demonterer og legger vi på nye dekk og avbalanserer hjulene på en fagmessig korrekt måte og med riktig utstyr for jobben slik at vi unngår skader på
felg etc., sier Kim Harald Jøranli hos MC Oslo.

I tillegg får du garantert de dekkene som er optimale for din MC når du handler dekk hos NMCF-forhandleren. Det innebærer blant annet at det alltid monteres familiære dekk foran og bak, for å opprettholde kjøreegenskapene. Og NMCF-forhandlerne bruker aldri såkalte OM-dekk. OM-dekk er dekkene som er montert på en ny motorsykkel fra fabrikken. Disse har som regel tynnere gummi og har kortere levetid.

– De ulike dekkprodusentene har ulike typer dekk, og levetiden kan variere mellom dekk fra samme produsent. Dette er viktig å være klar over når man bytter dekk på MC. Derfor har vi en fast regel om at NMCF-forhandlerne ikke har lagerført OM-dekk, men kun dekk med lengere levetid, sier Olstad.