De viktige sikkerhetsbuskapene løftes opp hos NMCF forhandlerne

av | mai 17, 2023 | Nyheter

25. mai er det «TS-dag» – trafikksikkerhetsdag – hos din lokale NMCF-forhandler. Da blir det ekstra fokus på MC-sikkerhet, med tilbud på MC sikkerhetsutstyr og høy aktivitet i din lokale MC-butikk. TS-dagen arrangeres i samarbeid med NMCU.

– MC-forhandlerne er et sentrale aktører i trafikksikkerhetsarbeidet for motorsykkel. Butikken er ofte den første møteplassen for nye MC-førere. Derfor er kulturen og holdningene hos NMCFs faghandlere viktig for sikkerhetsarbeidet. Det er her de gode holdningene føres videre til nye generasjoner, sier Olaf Olstad i NMCF.

Nødvendig kompetanse
MC-forhandlerne har den nødvendige kompetanse på sikkerhetsproduktene og mange års erfaring som motorsyklister. Det er en utmerket kombinasjon når MC-sikkerhet skal løftes opp.
– Denne kompetansen er helt avgjørende for at nye førere får den riktige påvirkningen når de skal handle motorsykkel og MC-utstyr for første gang. Vi mener det er viktig at de gode sikkerhetstradisjonene videreføres til nye MC-førere som er kommet til de siste årene, sier Olaf Olstad i NMCF.

Sprer gode holdninger
NMCF har et mål om å være en pådriver for å spre de gode holdningene og videreføre den fine MC-kulturen i Norge.
– Vi ser av erfaring at nye motorsyklister møter andre likesinnede når de besøker MC-forhandleren. NMCF vil dyrke den konstruktive samtalen hvor de gode holdningene vektlegges. Her har både forhandler og mer erfarne MC-førere et ansvar. Vi må alle påvirke nye førere positivt, sier Olstad.

Dette skjer hos NMCF-forhandleren 25. mai:
·         Utstilling og demokjøring av MC-nyheter med moderne sikkerhetsløsninger.
·         Salg og demonstrasjon av det aller nyeste innen MC-sikkerhetsutstyr.
·         Gode råd og veiledning fra MC-ekspertene, for riktig valg av både MC og sikkerhetsutstyr.
·         De beste rådene om MC-hjelm – ditt viktigste «plagg»!
·         Tilbud om NMCFs egen kjøretøykontroll, hvor mer enn 70 punkter sjekkes på din MC.
·         Gode tilbud på sikkerhetsutstyr.
·         Salg av den helt ferske Full kontroll-boka til NMCU, som kan gjøre deg til en enda bedre MC-fører
·         Møte med andre motorsyklister og forhandlere med mye kunnskap og MC-erfaring

NMCF og Nasjonal tiltaksplan
NMCF er sammen med blant annet NMCU og Trygg Trafikk med i arbeid med Nasjonal tiltaksplan for MC-sikkerhet. Olstad er glad for at myndighetene ser betydningen MC-forhandlerne har i dette arbeidet.
– Sammen med trafikkskolene og NMCU er det MC-forhandlerne som har den direkte kontakten med målgruppene. Denne fysiske kontakten er viktig for påvirkning, for eksempel når det gjelder holdninger. 

Du søkte etter Full kontroll – NMCU Norsk Motorcykkel Union