Stadig flere lar NMCF-forhandleren ta vinterlagringen

av | sep 27, 2023 | Nyheter

Stadig flere overlater sin motorsykkel til forhandleren i vinterhalvåret, for både lagring, service og eventuelle reparasjoner. – Det er et smart valg for alle som er glade i sin MC, mener NMCF-forhandler Jørn Freddy Kristiansen. I disse dager fyller han opp sine lokaler med motorsykler i alle størrelser og fasonger.

Høiden MC Senter er en av mange NMCF-forhandlere som tilbyr vinterlagring for motorsykler. Daglig leder Jørn Freddy Kristiansen forteller at han har plass til 150 MCer i sine lagerlokaler som er avsatt til dette formålet. Og det er ikke mange ukene til lageret er fylt opp.

Det gjelder hos de fleste 38 NMCF-forhandlerne rundt om i Norge, så det kan være smart å booke plass nå om du ikke har gjort det allerede!

Lurer du på om din MC-forhandler tilbyr vinterlagring? Klikk her for å finne din nærmeste NMCF-forhandler.

– Vi opplever en økt interesse for vinterlagring og de tjenestene som følger med, hos våre forhandlere i NMCF. Stadig flere oppdager fordelene ved å overlate vedlikeholdet og lagringen til faghandleren, sier leder Olaf Olstad.

Før motorsyklene plasseres på lageret er de gjennom en prosess med ikke tilfeldig utvalgte tiltak på programmet:

– Vi tar ut batteriet som settes til vedlikeholdslading, syklene blir grundig rengjort og det gjennomføres en kontroll over tilstanden, forklarer Jørn Freddy.

– Finner vi feil eller mangler tilbyr vi kunden utbedring av disse mens sykkelen er inne hos oss i vinterhalvåret, slik at kunden er sikret 100 % klar sykkel når sesongen starter på våren.

Sjekker mange punkter
NMCFs faghandlere sjekker mange punkter når de går gjennom sykkelen. NMCFs offisielle tilstandsrapport er grundigere en standard sjekk som tas i forbindelse med vinterlagring. Hør med din NMCF-forhandler hva de tilbyr og velg alternativet som passer ditt behov best.

Dette er noen av komponentene som blir sjekket på din sykkel med tilstandsrapport:·         Dekk
·         Bremser
·         Hjullager
·         Styrelager
·         Støtdempere
·         Lys
·         Drev
·         Kjede
·         Forstilling

– Vi opplever ofte at syklene som kommer inn til vinteropplag har behov for enten service eller reparasjoner. Bytte av dekk, styrelager, bremser og drev er de vanligste reparasjonene. Det er viktig at disse manglene blir utbedret. Det utgjør jo en stor del av sikkerheten når man kjører motorsykkel, sier Jørn Freddy.

– Vi opplever at kundene er glade for tilbudet om slik servicen. Mange forklarer de ønsker å unngå service og reparasjoner i den mest travle tiden på våren og sommeren, da det ofte er lengre ventetid på verkstedene. Da vil man jo kjøre sykkel!

Han forteller at noen av kundene også ønsker oppgraderinger i forbindelse med vinterlagringen.

– Noen vil ha bagasjeutstyr på monter, andre vil spe på med mer elektronikk, mens noen kanskje vil ha navigasjon. Det finnes jo mange muligheter for den som vil utvide litt.

Omfattende autorisasjon

Alle NMCFs faghandlere har gjennom en omfattende forhandlerautorisasjon forpliktet seg til å bidra til best mulig forutsigbarhet for MC-kundene. Det innebærer flere konkrete elementer som forhandlerne må forholde seg til:
·         NMCF faghandleren skal skille seg fra de øvrige aktørene i bransjen gjennom fagkompetanse, profesjonalitet og forutsigbarhet for forbrukeren.
·         Autorisasjonen skal bevisstgjøre forholdet mellom kunde og faghandler.
·         Autorisasjonen skal styrke faghandlerens posisjon i verdikjeden og sikre kvaliteten til forbrukeren.
·         En NMCF-autorisert faghandler skal utvikle bransjen i takt med endringer markedet.
·         Autorisasjonen skal bidra til at NMCFs medlemsbedrifter etablerer en mest mulig ensartet kommunikasjon og et mest mulig forutsigbart og forståelig servicetilbud overfor sluttbrukeren.
·         NMCF skiltet på veggen er bekreftelsen på at forhandleren er en faghandler som forholder seg til NMCF autorisasjonen.

Når du leverer din motorsykkel til vinterlagring hos en NMCF-forhandler vet du med sikkerhet at det er en godt i varetatt og grundig gjennomgått MC, og du kan starte en problemfri sesong!