Medlemsmøte høst 2022

av | nov 9, 2022 | Nyheter

Engasjerte medlemmer og interessante foredragsholdere preget medlemsmøtet til NMCF sist uke. 

En stor del av NMCFs medlemsbedrifter var representert på møtet ved Gardermoen torsdag og fredag sist uke. På programmet sto både nyttige foredrag og hyggelig aften med middag og sosialt samvær mellom medlemmer.

Lars Inge Haslie fra Statens vegvesen oppdaterte årsmøtet om arbeidet med Nullvisjonen og betydningen NMCF-bedriftene spiller inn i arbeidet. Haslie informerte om status på sikkerhetsarbeidet, hvilke konkrete tiltak er på gang og at NMCF er tungt involvert med flere tiltak. Han ytret ønske om flere tilstandsrapporter, slik at veimyndighetene skaffer seg mer kunnskap om den tekniske tilstanden på dagens motorsykler.

Strategiplanen til NMCF ble gjennomgått og det kom flere konstruktive innspill fra medlemmene. Medlemmene har en generell utfordringen med å rekruttere MC-mekanikere. Her er det et ønske om å gjennomføre aktuelle tiltak som kan bidra til flere mekanikere til bransjen. 

Thomas Iversen fra Forbrukerrådet var innom og ga medlemmene mange gode tips om hvordan de skal tenkte for å bli den fortrukne faghandleren for omsetning av brukt MC med gode garanti og reklamasjonsordninger, samt viktigheten av å beholde sitt gode omdømme som faghandler.

Thomas Tøgersen fra Bridgestone kunne rapportere om solid økning i salget i 2022. NMCFs medlemsbedrifter har økt omsetningen med hele 19 % i løpet av dette året. Det viser at avtalen er både god og lukrativ! Oppskriften fra Gjerde & Byhring er enkel og solid: gode produkter, riktig pris, raske leveringer, sterkt merkevare, samt imøtekommende og service innstilte medarbeidere.

Brukt MC får stadig større plass i disse medlemsmøtene. Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikk viser at pr. oktober har mer enn 27.000 brukte motorsykler skifter eier i 2022.