Høstkampanje med fokus på sikkerhetsutstyr

av | sep 14, 2022 | Nyheter

Når NMCF-forhandlerne kjører i gang høstkampanjen «Big Sale» i butikkene rundt om i Norge fra 15. september, så får MC-sikkerheten ekstra oppmerksomhet. Gode tilbud på sikkerhetsutstyr, kjøretøykontroll, vurdering av kundens MC-utstyr og hyggelige samtaler i butikken er noen av ingrediensene hos NMCF-forhandlerne.

NMCF deltar i arbeidet Nasjonal tiltaksplan – MC-tiltak. Det ble nylig avholdt et stort møte i Arendal hvor NMCF og et samlet MC-Norge vil snu alle mulige steiner i arbeidet med å redusere antall ulykker i årene fremover. Og NMCF tar naturligvis sin del av oppgaven.

– Norge er fortsatt et av verdens tryggeste land å kjøre MC i, men ingen er fornøyd før vi har null drepte i trafikken. NMCF skal bidra med det vi kan, og det er hovedsak med formidling av gode holdninger i butikkene, riktig veiledning av sikkerhetsutstyr og kjøretøykontroller, sier Olaf Olstad i NMCF.

– NMCFs forhandlere kurses jevnlig og har generell høy kompetanse om sikkerhetsutstyr. Dette er en viktig faktor, når målet er at så mange som mulig skal bruke sikkerhetsutstyr med god kvalitet under kjøringen. NMCF har kontinuerlig oppmerksomhet omkring disse områdene, sier Olstad.

Gjennom NMCF-autorisasjonen som alle faghandlerne signerer, plikter de å formidle et faglig godt sikkerhetsbudskap rundt kjøreutstyr og kjøretøyteknologi, og sørge for at hele bedriften har god kompetanse på MC-sikkerhet.

– Våre forhandlere ønsker å bidra så godt vi kan til at norske MC-førere har et aktivt forhold til egen sikkerhet. Det kan vi oppnå med både god veiledning ved kjøp av kvalitetsutstyr, samt gi generelt gode råd og tips om motorsykkel og motorsykkelkjøring. NMCF-faghandlerne vil også etter ønske gi kundene en evaluering av eget utstyr. Kundene kan også gjennomføre en kjøretøykontroll hvor mer enn 70 punkter på motorsykkelen blir gjennomgått, sier Olstad.

– Mange motorsyklister kjører langt ut på høsten når det er kald og våt asfalt som stiller ekstra krav til dekkene. Derfor har våre forhandlere et ekstra øye på dekk under kampanjen 15. september, sier han.

NMCF har etablert en autorisasjon for MC-forhandlerne som er medlemmer. Her er sikkerhetsbudskapene tungt forankret:

Formidling av et sikkerhetsbudskap:
·         NMCF-faghandlerne må være sitt ansvar bevisst om å formidle et faglig godt sikkerhetsbudskap rundt kjøreutstyr og kjøretøyteknologi, og sørge for hele bedriften har god kompetanse på MC-sikkerhet.
·         Medlemsbedriftene skal markedsføre og informere brukeren om sikkerhetsinnretninger på de ulike modeller og gi kvalifiserte råd, slik at til kunden blir i stand til å velge rett sikkerhetsnivå i forhold til sitt bruk.
·         Medlemsbedriftene skal markedsføre og informere om personlig sikkerhetsutstyr og gi kvalifiserte råd, slik at til kunden blir i stand til å velge rett sikkerhetsnivå i forhold til sitt bruk.
·         Medlemsbedriftene forplikter seg til å informere om levetiden på hjelmer og anbefale kvalitetskjøreutstyr av god kvalitet og med god synlighet.

Veiledning av uerfarne kunder:
·         NMCF-faghandlerne skal ha et særlig fokus på å veilede uerfarne kunder.
·         Medlemsbedriftene skal ta ansvar for å gi kvalifiserte råd om valg av motorsykkel, i forhold til kundens drøm, lommebok, fysisk form, kjøreferdigheter og forventet bruksområde.

Nye brukergrupper:
·         NMCF-faghandlerne må forberede seg på at pendlermarkedet raskt kan vokse i de store byene.
·         Medlemsbedriftene forplikter seg til å gi denne kundegruppen den informasjonen og den innføringen de trenger for å etablere seg på to hjul.